Odpovědnost státu za porušení práva EU - právní úprava ČR - Gumroian, Kristina; Grmelová, Nicole, 1975-; Neděla, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Institut odpovědnosti členského státu za náhradu škody způsobenou jednotlivci v důsledku porušení unijního práva je důkazem procesu posilování práv jednotlivců v rámci evropské integrace. Jelikož je Česká republika již téměř desetiletí členem Evropské unie, vyplývá pro ni povinnost aplikovat definované právní předpisy unijního práva, a tudíž se většina této bakalářské práce věnuje institutu odpovědnosti na celoevropské úrovni. Zároveň však tato práce analyzuje specifické rysy vnitrostátní úpravy českého právního řádu v této problematice. Cílem této bakalářské práce je pak na základě analýzy dostupných pramenů definovat a zhodnotit, jakou odpovědnost nese Česká republika za porušení práva Evropské unie a zároveň poskytnout ucelený rámec vzniku institutu odpovědnosti členského státu Evropské unie za náhradu škody vzniklou jednotlivci v důsledku porušení unijního práva ze strany daného státu
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses