Nezávislost centrálních bank - Pípalová, Evelína; Soukup, Jindřich, 1955-; Makovský, Petr, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Obsahem této bakalářské práce je srovnání nezávislosti třech vybraných centrálních bank a to České národní banky, Evropské centrální banky a Federálního rezervního systému. V teoretické části se zabývám obecným přehledem centrálního bankovnictví v jednotlivých státech, institucionálním uspořádáním vybraných centrálních bank, jejich stanovenými cíli a nástroji, které používají k jejich dosažení. V další části bakalářské práce se zabývám nezávislostí vybraných centrálních bank a teorií možnosti měření nezávislosti centrálních bank. Závěrečná část mé bakalářské práce je srovnání nezávislosti centrálních bank pomocí mnou vybraného Grilli, Masciandra a Tebellini indexu a zhodnocení odpovědnosti centrálních bankéřů.
Vedoucí práce: Jindřich Soukup
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses