Monitorovanie činností zamestnancov – praktiky a používané nástroje - Zdechovan, Ján (2016)
Diplomová práca sa zaoberá monitorovaním v pracovnom prostredí. Z dôsledku obsiahlosti témy sa zameriava hlavne na elektronické monitorovanie zamestnancov. V práci sú zadefinované a vysvetlené základné pojmy súvisiace s problematikou, po ktorých nasleduje jednoduchý prieskum názorov na monitorovanie zamestnancov. Ťažiskom práce je analýza monitorovania zamestnancov z právneho, technického a etického hľadiska, v ktorých sú taktiež posudzované jednotlivé praktiky monitorovania zamestnancov. Identifikované praktiky sú využité pri definovaní modelových situácií monitorovania. Prínosom práce je zhodnotenie praktík monitorovania zamestnancov a vytvorenie klasifikácie monitorovacích nástrojov, ktoré môžu slúžiť ako rozhodovací nástroj pre organizácie. V práci sú využité nielen teoretické poznatky z literatúry, ale taktiež pripomienky a názory odborníkov z praxe.