Kyberzločin a global governance kyberprostoru - Šorf, Alexandr; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Machoň, Miloslav, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Práce pojednává o systému global governance v rámci kyberprostoru. Cílem práce je zhodnotit vliv hrozby kyberzločinu na global governance kyberprostoru. První kapitola vytváří teoretický rámec v němž se práce pohybuje pomocí definice základních pojmů. Druhá kapitola je věnována analýze kyberzločinu. Cílem je porozumět lépe kyberzločinu, jeho druhům a fázím. Cílem třetí kapitoly je analyzovat historický vývoj jak kyberzločinu, tak mezinárodního práva kyberprostoru (jako klíčové součásti global governance). Čtvrá kapitola rozebírá současný stav mezinárodního práva kyberprostoru. Následuje rozbor konkrétních problémů global governance obecně i v kybernetice v rámci páté kapitoly. Obsahem poslední kapitoly je syntéza předchozích poznatků do doporučení pro vývoj global governance kyberprostoru a jejich propojení do různých modelů fungování.
Vedoucí práce: Jan Martin Rolenc
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses