Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh strategie finančního řízení společnosti Kovosvit Mas a.s. - Míková, Michaela; Špička, Jindřich, 1981-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Cílem bakalářské práce je vyhodnotit ekonomickou situaci společnosti Kovosvit MAS, a.s. a identifikovat silné a slabé stránky finančního řízení, na jejichž základe lze formulovat jeho budoucí strategii. Společnost je hodnocena z pohledu externího uživatele v letech 2010-2014. Pro vyhodnocení jsou využity nástroje strategické analýzy, které zhodnocují nejen interní postavení firmy, ale i její vnější okolí. Teoretická část konkretizuje použité metody, které jsou poté aplikovány v praktické části. Na základě vlastních zjištění je v závěru formulováno postavení společnosti a jsou navrhnuta možná doporučení pro budoucí finanční řízení. Společnost lze označit za příklad úspěšné restrukturalizace. Díky růstovému trendu se nyní řadí mezi české lídry ve svém odvětví. Přesto je však společnosti doporučeno zlepšení především inkasa pohledávek, které negativně ovlivňuje finanční stabilitu a v budoucnu může znamenat ještě větší potíže kvůli komplikacím v exportní politice.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses