Ekonomická diplomacie Brazílie - Dubská, Dominika (2016)
Tato práce se věnuje tématu ekonomické diplomacie Brazílie. Cílem bakalářské práce je charakterizovat ekonomickou diplomacii v podání Brazílie, popsat její cíle, nástroje, které využívá k jejich dosažení a aktéry, kteří se nejvíce podílejí na vykonávání ekonomické diplomacie. Práce si rovněž klade za cíl přiblížit praktické využití ekonomické diplomacie Brazílie v Číně a Evropské unii. Výběr těchto států (v případě EU integračního uskupení) je z důvodu jejich významu pro brazilský obchod.