Postavení trutnovské firmy ABB na evropském trhu - Remešová, Eliška (2016)
Tato práce řeší postavení trutnovské pobočky ABB Regional Focused Factory (zkratka RFF) na evropském trhu s energetikou a automatizací. Cílem je analyzovat postavení RFF na trhu a dílčím cílem je zodpovězení otázky, jak zvýšit povědomí o RFF. V teoretické části jsem se zaměřila na charakteristiku firmy. V praktické části jsem se zaměřila na činnost RFF na trhu zejména z pohledu zakázek, zemí vývozu, projektů a konkurence. Podařilo se mi najít perspektivní trhy pro vývoz a spolupráci, které by vedly k zlepšení pozice RFF na trhu. Dále jsem se zaměřila na marketingovou strategii. Navrhla jsem nové marketingové trendy, které taktéž vedly ke splnění cíle mé práce. Přínosem je vymezení určitých kroků, které firma může využít do budoucna.