Analýza vybraných zahraničných národných strategií eHealth a návrh koncepcie pre ČR - Kiš, Juraj; Voříšek, Jiří, 1950-; Potančok, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Diplomová práca je zameraná na analýzu národných stratégií v oblasti elektronického zdravotníctva, najčastie označovaného pojmom eHealth. Cieľom práce je analýza zahraničných národných stratégií v oblasti eHealth a následný návrh koncepcie pre ČR na základe dosiahnutých výsledkov. Prvá časť práce obsahuje teoretický úvod do problematiky oblasti eHealth, rešerše hlavných zdrojov, históriu a vymedzenie pojmu eHealth. Druhá časť sa venuje analýze, porovnaniu a kritickému zhodnotenie národných stratégií eHealth na základe zvolených kritérií v krajinách Dánsko, Nový Zéland a Slovenská republika. Tretia a zároveň závěrečná časť sa venuje zhodnoteniu súčasného stavu eHealth v ČR a návrhu koncepcie stratégie eHealth pre ČR, ktorá vychádza zo záverov dosiahnutých v druhej kapitole. Hlavný prínos práce je analýza vybraných národných stratégií a návrh koncepcie stratégie eHealth pre ČR.
Vedoucí práce: Jiří Voříšek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses