Hodnocení potenciálu turistického informačního centra USE-IT Prague - Jedličková, Kateřina (2016)
Diplomová práce se zabývá hodnocením potenciálu turistického informačního centra USE-IT Prague a jeho možnostech v turistické destinaci Praha. Cílem je zjistit, zda jsou služby, které informační centrum v současné podobě nabízí, pro návštěvníky dostatečně atraktivní a zda je možné, aby informační centrum fungovalo na takové bázi, aby pokrylo veškeré své náklady na provoz. Úvodní kapitoly se věnují vymezení základních pojmů týkajících se cestovního ruchu a jeho účastníků, definici turistického informačního centra a neziskové organizace a také popisu nástrojů používaných pro hodnocená podniku - lean canvas a SWOT analýzy. V druhé teoretické části je pozornost zaměřena na neziskovou organizaci USE-IT. Popsáno je její fungování jak na celoevropské, tak na republikové úrovni a dopodrobna je rozebráno fungování pražské pobočky. Praktická část pak na základě analýzy výsledků dvou dotazníkových šetření provedených mezi návštěvníky informačního centra USE-IT a mezi ostatními evropskými USE-IT informačními centry hodnotí možnosti, které informační centrum má. Toto zhodnocení je provedeno jednak vypracováním lean canvas, jednak pomocí SWOT analýzy. Na základě získaných zjištění je v poslední kapitole předložen návrh konkrétních služeb, které by mohlo informační centrum USE-IT svým návštěvníkům nabízet za účelem zvýšení atraktivnosti celého prostoru.