Úloha a význam Otto von Bismarcka v mezinárodních vztazích - Bucifalová, Karolína (2016)
Práce analyzuje osobnost Otto von Bismarcka v kontextu dějin mezinárodních vztahů a je zaměřena na to, jak železný kancléř ovlivnil mezinárodní vztahy. Jednotlivé kapitoly se postupně zaměřují na období sjednocování Německa tzv. krví a železem v roce 1871 až po počátek první světové války. Práce tedy zachycuje postupné sjednocování Německého císařství, Bismarckův koncert velmocí a následný přechod od Realpolitik k Weltpolitik po jeho odchodu z úřadu.