Úloha a význam Otto von Bismarcka v mezinárodních vztazích - Bucifalová, Karolína; Veselý, Zdeněk, 1950-; Šauer, Jaroslav, 1929-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Práce analyzuje osobnost Otto von Bismarcka v kontextu dějin mezinárodních vztahů a je zaměřena na to, jak železný kancléř ovlivnil mezinárodní vztahy. Jednotlivé kapitoly se postupně zaměřují na období sjednocování Německa tzv. krví a železem v roce 1871 až po počátek první světové války. Práce tedy zachycuje postupné sjednocování Německého císařství, Bismarckův koncert velmocí a následný přechod od Realpolitik k Weltpolitik po jeho odchodu z úřadu.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses