Vliv vládní politiky vůči pracujícím matkám na veřejné finance v zemích EU - Žáková, Kristýna (2016)
Bakalářská práce se věnuje vlivu vládní politiky vůči pracujícím matkám v zemích EU. V první části textu se práce zabývá popisem rodinné politiky a postojem Evropské unie k rodinné politice. Následuje teoretická část daňových úlev a jejich podrobný výčet ve vybraných zemích EU. V další části jsou porovnávány různé faktory ovlivňující rodiny s dětmi, které jsou následně použity v praktické části. Praktická část se pomocí lineárně regresních modelů a vyhledaných dat zabývá závislostí či nezávislostí vybraných proměnných.