Vliv vládní politiky vůči pracujícím matkám na veřejné finance v zemích EU - Žáková, Kristýna; Kubátová, Květa, 1952-; Kostohryz, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se věnuje vlivu vládní politiky vůči pracujícím matkám v zemích EU. V první části textu se práce zabývá popisem rodinné politiky a postojem Evropské unie k rodinné politice. Následuje teoretická část daňových úlev a jejich podrobný výčet ve vybraných zemích EU. V další části jsou porovnávány různé faktory ovlivňující rodiny s dětmi, které jsou následně použity v praktické části. Praktická část se pomocí lineárně regresních modelů a vyhledaných dat zabývá závislostí či nezávislostí vybraných proměnných.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses