Změny po rekodifikaci občanského zákoníku v právním institutu nájemní smlouva - Kněžourová, Nikola; Spirit, Michal, 1943-; Votava, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce s názvem Změny po rekodifikaci občanského zákoníku v právním institutu nájemní smlouva zkoumá, jaké největší změny prodělaly nájemní vztahy ke dni 1.1.2014, kdy vzešel v účinnost zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. Toto znění občanského zákona se vrací k prvorepublikové úpravě, na rozdíl od znění zákona č. 40/1964 Sb. V této práci je hlavním cílem, na základě srovnání obou zmiňovaných znění občanského zákoníku, charakterizování a vysvětlení změn, které rekodifikace do tohoto právního institutu přinesla. V první kapitole práce je čtenář seznámen s obecným vývojem nájemních vztahů na našem území od dob římského práva do doby nájemních vztahů po roce 1964. Druhá kapitola se zaměřuje na samotné odhalení změn, které nastaly, a jejich vysvětlení a porovnání s předchozí právní úpravou. Třetí kapitola, praktická část, se zabývá rozborem procesu uzavírání nájemní smlouvy s průběžným odkazováním se na přiložené nájemní smlouvy reálně uzavřené v minulých letech.
Vedoucí práce: Michal Spirit
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses