Marketingová a komunikační strategie Městských divadel pražských - Nejmanová, Kristýna (2016)
Cílem této diplomové práce je popsat marketingovou a komunikační strategii Městských divadel pražských a zhodnotit ji. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část a skládá se ze sedmi kapitol. Teoretická část se zabývá vymezením pojmů marketing, divadelní marketing, marketingový mix, SWOT analýza a popisuje různé formy komerčních komunikací. Praktická část je věnována analýze a zhodnocení marketingového a komunikačního mixu Městských divadel pražských. Obsahuje vlastní SWOT analýzu a výsledky vlastního výzkumného šetření. Na základě analýzy marketingové a komunikační strategie, SWOT analýzy a výsledků průzkumu jsou navržena doporučení pro budoucnost.