Behaviour Driven Development a Scrum v korporátním prostředí - Kulhánková, Barbora (2016)
Agilní metodiky vývoje softwaru už nejsou doménou jen malých firem nebo startupů, ale dostávají se i do korporátního prostředí. Důkazem tomu může být i to, že Scrum je nejrozšířenějším přístupem k vývoji softwaru. Diplomová práce tak cílí na využití agilních metodik, konkrétně metodiky Scrum v korporátní sféře. Autorka představuje přístup Behaviour Driven Development a navrhuje, jak by mohl tento přístup pomoci řešit nedostatky nebo bariéry metodiky Scrum ve velkých podnicích. Hlavním výstupem práce je autorská metodika ScrumFlow, založená na metodice Scrum a rozšířená o postupy Behaviour Driven Development. Metodika ScrumFlow je autorkou publikována na web a je volně dostupná.