Postavení nízkonákladové letecké dopravy ve světě - Jeřábková, Petra; Vaško, Martin; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu nízkonákladové letecké dopravy za poslední roky na modelu vybraných společností (Ryanair, easyJet, Norwegian a Wizzair). První část práce se zabývá vývojem nízkonákladové dopravy a také její charakteristikou a specifiky. Rovněž je zde provedena analýza vývoje tohoto typu dopravy ve světě, Evropě i ČR. Věnuje se i významu pro cestovní ruch. V druhé části práce jsou vybrané společnosti charakterizovány, ale hlavně analyzovány z hlediska vybraných ukazatelů, jako je např. počet cestujících, vytíženost, velikost flotily apod. Na závěr jsou rozebírány současné trendy nízkonákladové letecké dopravy a je formulována pravděpodobná vize její budoucnosti.
Vedoucí práce: Martin Vaško
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses