Pojistný podvod - Kabátová, Kateřina (2016)
Bakalářská práce na téma pojistný podvod je rozdělena do tří částí. První část se zabývá obecnou charakteristikou trestných činů proti majetku přičemž je kladen důraz na vymezení pojmu majetek a skutková podstata. Druhá kapitola se již věnuje konkrétně pojistnému podvodu. V úvodu této kapitoly je zahrnuta nezbytná teorie na kterou navazuje definice pojmů trestná součinnost a účastenství kde je především podrobně rozebrán rozdíl mezi nimi. Následují vývojová stadia trestného činu pojistného podvodu a s nimi spojené sankce. Poslední kapitola je kapitolou nejužitečnější z toho důvodu, že se věnuje boji pojišťoven proti pojistným podvodům a prevenci před těmito činy.