Nájemní smlouvy - Melišová, Tereza (2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou nájemních smluv, zejména se orientuje na nájemní smlouvy k bytům. Úvodní část se zabývá historickým vývojem institutu nájemní smlouvy. Stěžejní část práce je věnována současné právní úpravě nájemní smlouvy, právům a povinnostem smluvních stran. Práce také objasňuje další zvláštní typy nájemních smluv k bytům a nejčastější problémy vznikající při nájmu bytu jak ze strany nájemce, tak ze strany pronajímatele. Praktická část práce se věnuje analýze nájemních smluv k bytům běžně používaných v praxi.