Nucený sňatek jako důvod pro získání azylu v rozsudcích Evropského soudu pro lidská práva - Karpíšková, Klára; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Burešová, Jana, 1989-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Bakalářská práce se zabývá nuceným sňatkem v kontextu obdržení azylu v jedné z evropských zemí. Na problematiku je nahlíženo skrze judikaturu Evropského soudu pro lidská práva. Nejprve se práce zaměřuje samostatně na témata nucený sňatek a Evropský soud pro lidská práva a zkoumá je z více pohledů relevantních pro oblast uprchlického práva. Potom jsou vybrána kritéria, která následně slouží k analýze rozsudků Evropského soudu pro lidská práva, kde se zabýval žádostmi o azyl z důvodu nuceného provdání nebo jeho hrozby.
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses