Mercosur – překážky a výzvy v aktuálním procesu integrace - Konířová, Ilona; De Castro, Tereza; Hnát, Pavel, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práce se zabývá současnými ekonomickými a politickými jevy, které zpomalují hlubší integraci Mercosur. Regionální uskupení Mercosur působí již více než 20 let, avšak stále ještě bojuje o své stálé místo na mezinárodní scéně a především stále nedocílil zóny volného obchodu. Tato diplomová práce pokrývá politické a ekonomické překážky, které právě zamezily vytvoření úspěšné zóny volného obchodu. Zároveň se zaměřuje i na výzvy, které Mercosur do budoucna musí vyřešit, aby mohl být efektivnější pro členské státy.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses