Ropný průmysl v iránské ekonomice - minulost, současnost, perspektivy - Mendlová, Pavlína; De Castro, Tereza; Buryan, Šimon; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Írán jako země s třetími největšími zásobami ropy na světě a země, která jako jedna z prvních započala s těžbou ropy na svém území, se po podepsání Jaderné dohody dne 14. 7. 2015 a následném uvolňování sankcí začíná opět otevírat světu, přičemž její integrální součástí stále zůstává ropný průmysl. Práce si klade za cíl identifikovat a zhodnotit význam ropného průmyslu pro íránskou ekonomiku s ohledem na aktuální novodobý vývoj. Popsány jsou specifika odvětví ropného průmyslu, jeho historický vývoj v Íránu, současný stav a možné perspektivy s důrazem na energetiku, ekologii a politicko-ekonomické aspekty.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses