Včelí farma s prvky inovací - Holubová, Hana (2016)
Cílem diplomové práce je sestavení podnikatelského plánu Včelí farmy U Králů v oblasti Pošumaví. Hlavní náplní včelí farmy je výroba včelích produktů. Diplomová práce rovněž řeší problematickou situaci s úbytkem včelařů a nedostatečné osvěty tohoto oboru v ČR prostřednictvím včelařského kroužku, apituristiky či naučné stezky zaměřené na včelaření. Včelí farma bude rovněž průkopníkem na českém trhu v oblasti dýchání včelami ovlivněného vzduchu. Přínos diplomové práce spatřuji především v podpoře včelařství v daném regionu, ve výchově mladé generace včelařů a ve výrobě kvalitních včelích produktů