Zavedení informačního systému pro obchod - Horovič, Michael; Oškrdal, Václav; Novotný, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato diplomová práce pojednává o výběru informačního systému a porovnání sady softwarových řešení pokrývající jednotlivé oblasti versus nasazení ERP. Práce přináší postup návrhu a volby komplexního řešení elektronického obchodu, účetního systému, věrnostního programu, péči o zákazníky a skladového prostoru pro malé kamenné prodejny. První část práce se zaměřuje na definice základních pojmů, jako je informační systém, ERP a další nutné pojmy důležité pro tuto práci. Tato část se nadále zabývá řešením informační potřeby, sběru a katalogu požadavků pro malé kamenné prodejny. V posledních kapitolách první části práce jsou podmínky a specifika odborné oblasti, co je pro firmy důležité a následné posouzení ekonomické návratnosti. Druhá část práce je prakticky zaměřena na kamenný a elektronický obchod Gentleport. Metodou analýzy dokumentů, pozorování a řízení rozhovorů se definuje předpokládaná realita, analýza potřeb a požadavků pro obchod. V této části je dále věnováno pozornosti na popis vhodných systémů a to sada nezávislých softwarů ve srovnání s nasazením ERP. Třetí část práce se zaměřuje na výběr dodavatele, který splňuje požadavky na informační systém pro kamenný a elektronický obchod Gentleport. Závěrečná část práce je zaměřena na vyhodnocení zvoleného řešení a tato část potvrzuje nebo vyvrací hypotézy zadané na začátku práce.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses