Rozvoj mikrofinancí v Ruské Federaci ve srovnání s Indií - komparativní analýza - Posvyanskaya, Alexandra (2016)
Cílem práce je zhodnocení sektoru mikrofinancí v Ruské federaci prostřednictvím jeho porovnání s daným sektorem v Indii. Pomoci metody komparace práce analyzuje příčiny a perspektivy rozvoje mikrofinancí v obou zemích a identifikuje současné trendy a hlavní problémy, kterým sektor čelí. První část práce je věnována teoretickým východiskům: definuje základní definice, aktéry a historický kontext vzniku sektoru dle průkopníka mikrofinancí, bangladéšského ekonoma Muhammada Yunuse. Druhá část seznamuje čtenáře s hlavními reáliemi mikrofinancování v Indii včetně aktérů, modelů poskytování mikrofinančních služeb a hlavních problémů, jimž dané odvětví čelí. Třetí část je případovou studií, která objasňuje stav mikrofinancí v Rusku, a to především pomocí komparace sektorů mikrofinancování v obou zkoumaných státech.