Rozvoj mikrofinancí v Ruské Federaci ve srovnání s Indií - komparativní analýza - Posvyanskaya, Alexandra; Šaroch, Stanislav, 1970-; Musiyenko, Svitlana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Cílem práce je zhodnocení sektoru mikrofinancí v Ruské federaci prostřednictvím jeho porovnání s daným sektorem v Indii. Pomoci metody komparace práce analyzuje příčiny a perspektivy rozvoje mikrofinancí v obou zemích a identifikuje současné trendy a hlavní problémy, kterým sektor čelí. První část práce je věnována teoretickým východiskům: definuje základní definice, aktéry a historický kontext vzniku sektoru dle průkopníka mikrofinancí, bangladéšského ekonoma Muhammada Yunuse. Druhá část seznamuje čtenáře s hlavními reáliemi mikrofinancování v Indii včetně aktérů, modelů poskytování mikrofinančních služeb a hlavních problémů, jimž dané odvětví čelí. Třetí část je případovou studií, která objasňuje stav mikrofinancí v Rusku, a to především pomocí komparace sektorů mikrofinancování v obou zkoumaných státech.
Vedoucí práce: Stanislav Šaroch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses