Syrská válka, její dopady a budoucí perspektivy - El Hassan, Júnis (2016)
Syrská krize si v průběhu prvních 5ti let vyžádala nezměrné oběti a svými dopady postihla i sousední státy a západní svět. Tato práce proto zkoumá jednotlivé formy a rozsah těchto dopadů, jmenovitě ekonomické, sociální, politické a environmentální dopady. Základním kamenem práce je úvodní část, v níž jsou zkoumány skutečné příčiny a motivy vypuknutí syrské krize. Spolu s tím je představen široký výčet tvrdých dat o stavu syrské ekonomiky a společnosti. Tyto informace následně slouží k zodpovězení hlavní hypotézy, dle níž Sýrie navzdory vleklému a krvavému konfliktu stále skýtá velký potenciál pro dynamický a dlouhodobý ekonomický rozvoj. Dokument je vhodný pro nezávislé studium a pro ty, kteří hledají podnikatelské příležitosti v poválečné Sýrii.