Syrská válka, její dopady a budoucí perspektivy - El Hassan, Júnis; Bolotov, Ilya; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Syrská krize si v průběhu prvních 5ti let vyžádala nezměrné oběti a svými dopady postihla i sousední státy a západní svět. Tato práce proto zkoumá jednotlivé formy a rozsah těchto dopadů, jmenovitě ekonomické, sociální, politické a environmentální dopady. Základním kamenem práce je úvodní část, v níž jsou zkoumány skutečné příčiny a motivy vypuknutí syrské krize. Spolu s tím je představen široký výčet tvrdých dat o stavu syrské ekonomiky a společnosti. Tyto informace následně slouží k zodpovězení hlavní hypotézy, dle níž Sýrie navzdory vleklému a krvavému konfliktu stále skýtá velký potenciál pro dynamický a dlouhodobý ekonomický rozvoj. Dokument je vhodný pro nezávislé studium a pro ty, kteří hledají podnikatelské příležitosti v poválečné Sýrii.
Vedoucí práce: Ilya Bolotov
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses