Optimalizace práce s nástrojem TestLink - Heřman, Marek; Buchalcevová, Alena, 1958-; Veselka, Marcel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Cílem mé diplomové práce je popsat proces analýzy a návrhu testování software, principy používání nástroje na správu testování TestLink a dále v praktické části rozšířit možnosti importu dat do tohoto nástroje pomocí vytvořené aplikace. Teoretická část se zaměřuje na využívání test management systémů v oblasti analýzy a návrhu testování software a na popis funkcionality a podporovaných oblastí včetně současných nedostatků vybraných systémů. Praktická část je řešena ve spolupráci se společností Tesena, s.r.o. Výstupem práce je aplikace umožňující import testovacích požadavků, testovacích případů s kroky a výsledků testů z běžných formátů do nástroje Testlink. Aplikace v praktické části řeší oblast přípravy testovacích případů a zrychlení práce při analýze a návrhu testování; tedy problém, který společnost zažívá při správě velkého množství testů, jelikož standardní import je částečně nefunkční a relativně složitý.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses