Environmentální aspekty v hotelnictví - Nováková, Eliška; Jenčková, Jiřina; Valentová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2016)
Diplomová práce mapuje úroveň ekologického chování v ubytovacích zařízeních ve vybraných státech. Pomocí strukturovaných rozhovorů zjišťuje zájem o dodržování ekologických zásad v českém hotelnictví. Průzkum byl veden v ekologicky zaměřených ubytovacích zařízeních České republiky. K porovnání sloužila fakta získaná z ubytovacích zařízení hotelového typu se stejným zaměřením v Rakousku. Na základě zjištěných poznatků navrhuje doporučení, která se týkají zlepšení environmentální kultury v českých ubytovacích zařízeních. Úvodní část představuje teoretické vymezení environmentálních aspektů, včetně definování ekologicky zaměřených ubytovacích zařízení a ekoznaček využívaných ekologicky zaměřenými ubytovacími zařízeními. Dále jsou uvedeny jednotlivé nástroje ke snižování dopadu na životní prostředí a k eliminaci negativních vlivů, či environmentální vzdělávání. Závěr práce obsahuje výsledky průzkumu vycházejícího z teoretické části práce a navrhovaná doporučení ke zlepšení stávající situace v hotelnictví.
Vedoucí práce: Jiřina Jenčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses