Aplikace komprese nad datovým skladem od Teradaty - Bednář, Josef (2016)
Téma práce bylo zvoleno v rámci snahy společnosti o lepší optimalizaci datového skladu. Z důvodu změny ETL procesu, kde se hlavní část zpracování přesunulo pod databázový systém Teradaty bylo vhodné provést optimalizaci jak výkonovou tak i kapacitní. V první části práce je popsán koncept Teradata a její architektura. Většímu prostoru v práci dostaly Statistiky, které spadají pod výkoností optimalizaci systému. Hlavní část pak pojednává o kompresích, kterých má Teradata k dispozici několik druhů. V praktické části je přímo provedena aplikace Multi-value komprese na základě získaného nástroje. Pro správnou funkčnost generovaných skriptů byla nutná jejich úprava a zároveň bylo provedeno i reportování chyb a komunikace s vývojovým týmem. V závěru došlo k nasazení komprese na vývojové prostředí a porovnání s odhadem. V rámci blokové komprese byly vytipovány vhodné tabulky, provedena zkušební aplikace komprese a závěrečné doporučení.