Specifika rozvoje datového skladu v bance - Karásek, Tomáš; Pour, Jan; Hylmarová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Diplomová práce se zabývá specifiky rozvoje datového skladu v bance. Práce si klade za cíle vymezit specifika banky oproti jiným podnikům, stanovit specifika Business Intelligence v bance a definovat specifika rozvoje datového skladu v bance. Hlavní stať práce je rozdělena do sedmi částí. První část se věnuje současnému stavu řešené problematiky. Představuje oblast bankovnictví, Business Intelligence a prezentuje závěrečné práce s podobným tématem. Druhá část vymezuje specifika banky a její podnikové informatiky oproti podnikům v jiných odvětvích. Třetí část se zaměřuje na definování specifik Business Intelligence v bankovní instituci. Je popsána architektura Business Intelligence řešení v bance a jsou vymezena specifika při jeho rozvoji. Ve čtvrté části je uveden konceptuální datový model datového skladu v bance, který je popsán po jednotlivých předmětných oblastech. Pátá část se věnuje zdrojovým systémům datového skladu a páruje je s předmětnými oblastmi datového skladu. V šesté části jsou uvedeny významné aplikační oblasti využití Business Intelligence v bance včetně přehledu základních ukazatelů. Poslední část je věnována případové studii (projektu rozvoje datového skladu v bance). Výstupem práce je podrobný popis datového modelu, zdrojových systémů, aplikačních oblastí a rozvoje datového skladu v bance.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses