Flexibilní formy zaměstnávání - Soukupová, Johana (2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou flexibilních forem zaměstnávání v České republice. Zaměřuje se na všechny formy flexibilního zaměstnávání, konkrétněji pak na uplatňování těchto forem mezi studenty Vysoké školy ekonomické v Praze. Práce je rozdělena na tři části. V první, teoretické části je popsána situace na trhu práce v České republice, následně je vysvětlen pojem flexibilita a jsou popsány jednotlivé formy flexibilního zaměstnávání, spolu s tím i jejich výhody a nevýhody a právní úprava. Ve druhé, tedy praktické části je na základě dotazníkového šetření zjištěno, jaké formy jsou využívány studenty VŠE a jaké formy by dotázaní studenti rádi využívali. V poslední závěrečné části je vyhodnoceno dotazníkové šetření pomocí stanovených hypotéz. Cílem práce je zjistit, jaké flexibilní formy práce studenti využívají, a zjistit, zda tato možnost dotázaným studentům vyhovuje nebo by naopak využívali raději jiné flexibilní formy či standardní pracovní poměr.