Flexibilní formy zaměstnávání - Soukupová, Johana; Legnerová, Kateřina, 1965-; Palíšková, Marcela, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou flexibilních forem zaměstnávání v České republice. Zaměřuje se na všechny formy flexibilního zaměstnávání, konkrétněji pak na uplatňování těchto forem mezi studenty Vysoké školy ekonomické v Praze. Práce je rozdělena na tři části. V první, teoretické části je popsána situace na trhu práce v České republice, následně je vysvětlen pojem flexibilita a jsou popsány jednotlivé formy flexibilního zaměstnávání, spolu s tím i jejich výhody a nevýhody a právní úprava. Ve druhé, tedy praktické části je na základě dotazníkového šetření zjištěno, jaké formy jsou využívány studenty VŠE a jaké formy by dotázaní studenti rádi využívali. V poslední závěrečné části je vyhodnoceno dotazníkové šetření pomocí stanovených hypotéz. Cílem práce je zjistit, jaké flexibilní formy práce studenti využívají, a zjistit, zda tato možnost dotázaným studentům vyhovuje nebo by naopak využívali raději jiné flexibilní formy či standardní pracovní poměr.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses