Systémové integrační testování s použitím SoapUI - Petržilka, Jakub (2016)
Tématem diplomové práce je testování softwaru ve fázi Systémové integrační testování a au-tomatizace tohoto procesu. Hlavním cílem práce je provedení případové studie, ve které je otestován volně dostupný systém SugarCRM testovacím nástrojem SoapUI. Testování v pří-padové studii je provedeno dle metodiky, která se zaměřuje na testování webových služeb nástrojem SoapUI. Práce se v teoretické části věnuje vysvětlení procesu testování, jeho automatizaci a také použí-vaným pojmům. Dále je popsána oblast integrace informačních systémů. Praktická část se vě-nuje již samotnému provedení případové studie, v rámci které je představen nástroj SoapUI a testovaný systém SugarCRM. V případové studii jsou provedeny veškeré činnosti, které tester vykonává.