Úspěchy a neúspěchy IT projektů - Fidrmuc, Ladislav (2016)
Tématem diplomové práce je otázka úspěchů a neúspěchů IT projektů s detailnějším pohledem na kritické faktory úspěchu. Cílem je získat v teoretické části seznam kritických faktorů úspěchu, které by mohly být pro úspěšnost IT projektů velice podstatné. V praktické části bude tento seznam kritických faktorů úspěchu podroben zkoumání. Nejdříve bude vytvořen dotazník, který bude obsahovat všechny kritické faktory úspěchu z teorie. Následně dojde k osobnímu setkání s IT projektovými manažery, kteří působí v daném odvětví již dlouhá léta. Na základě získaných a vyplněných dotazníků dojde k vyhodnocení těchto kritických faktorů úspěchu. Tyto faktory budou vyhodnoceny a porovnány s teorií. Na závěr dojde k vyjmenování nejpodstatnějších kritických faktorům, které byly z informací od IT projektových manažerů takto vyhodnoceny. Práce je přínosná především pro IT projektové manažery, kteří se díky mé práci mohou zaměřit na problémové oblasti řízení IT projektu.