Úspěchy a neúspěchy IT projektů - Fidrmuc, Ladislav; Gála, Libor, 1965-; Hladík, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tématem diplomové práce je otázka úspěchů a neúspěchů IT projektů s detailnějším pohledem na kritické faktory úspěchu. Cílem je získat v teoretické části seznam kritických faktorů úspěchu, které by mohly být pro úspěšnost IT projektů velice podstatné. V praktické části bude tento seznam kritických faktorů úspěchu podroben zkoumání. Nejdříve bude vytvořen dotazník, který bude obsahovat všechny kritické faktory úspěchu z teorie. Následně dojde k osobnímu setkání s IT projektovými manažery, kteří působí v daném odvětví již dlouhá léta. Na základě získaných a vyplněných dotazníků dojde k vyhodnocení těchto kritických faktorů úspěchu. Tyto faktory budou vyhodnoceny a porovnány s teorií. Na závěr dojde k vyjmenování nejpodstatnějších kritických faktorům, které byly z informací od IT projektových manažerů takto vyhodnoceny. Práce je přínosná především pro IT projektové manažery, kteří se díky mé práci mohou zaměřit na problémové oblasti řízení IT projektu.
Vedoucí práce: Libor Gála
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses