Řízení projektů kompetenčního centra SQA - Široký, Jiří; Buchalcevová, Alena, 1958-; Říhová, Zora, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a aplikací metodiky pro řízení projektů kompetenčního centra Software Quality Assurance. V krátkém teoretickém úvodu zmiňuje práce základní pojmy související s řízením projektů včetně několika příkladů metodik pro řízení projektů. Poté práce představuje koncept kompetenčních center na VŠE v Praze a identifikuje specifika projektů kompetenčního centra SQA, respektive specifika řízení těchto projektů. Z těchto specifik následně vychází návrh metodiky pro řízení projektů kompetenčního centra SQA, který je tvořen celkem sedmi dimenzemi, které pokrývají různé oblasti řízení projektu. Za stěžejní části této metodiky je možné považovat model životního cyklu projektu a model procesu řízení projektu kompetenčního centra SQA. Navržená metodika je nakonec aplikována na řízení projektu Integrovaného Testovacího Nástroje. Aplikace navržené metodiky zpřehlednila a zefektivnila průběh a řízení tohoto projektu. Toto využití metodiky taktéž poukázalo na důležitost schopnosti projektového manažera motivovat členy projektového týmu. Hlavním výstupem této diplomové práce je tedy navržená a ověřená metodika řízení projektů kompetenčního centra SQA s možným uplatněním i na projektech jiných kompetenčních center fungujících na vysokých školách.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses