Analýza herní komunity pomocí metodologie měkkých systémů - Hurych, Jan; Sigmund, Tomáš; Malinová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Diplomová práce má za úkol analyzovat a nastínit řešení problémů v prostředí konkrétní herní komunity hry World of Tanks na evropském serveru. K řešení těchto problémů je využita Metodologie měkkých systémů P. Checklanda. V práci je rozebírán význam herních komunit pro herní průmysl a pro účely práce je také definována virtuální herní komunita jakožto měkký systém. V praktické části práce jsou analyzovány 3 problémy komunity World of Tanks pomocí novější verze Metodologie měkkých systémů. Pro každý z těchto problémů je provedena jedna iterace učícího se cyklu této metodologie, jak je popsána v teoretické části práce. Problémy samotné jsou zvoleny hráči z komunity pomocí dotazníku. Na závěr je zhodnoceno použití metodologie na oblast herních komunit obecně a jsou popsány problémy a limity její aplikace.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses