Big Data Governance - Blahová, Leontýna (2016)
Tato diplomová práce se zabývá Big Data Governance, nejen na teoretické úrovni definic, ale porovnává vybraný software z hlediska vlastně definovaných požadavků pro správu jak klasických dat, tak dat s využitím moderních přístupů. V teoretické části definuje pojmy související s Big Data Governance, vysvětluje funkčnost jednotlivých dimenzí Data Gover-nance, zároveň obsahuje best practices v této oblasti. Praktická část se zabývá srovnáním funkcionality aktuálně dostupných software pro Data Governance a zohlednění nadefino-vaných požadavků při hodnocení jednotlivých řešení.