Big Data Governance - Blahová, Leontýna; Pejčoch, David; Kyjonka, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato diplomová práce se zabývá Big Data Governance, nejen na teoretické úrovni definic, ale porovnává vybraný software z hlediska vlastně definovaných požadavků pro správu jak klasických dat, tak dat s využitím moderních přístupů. V teoretické části definuje pojmy související s Big Data Governance, vysvětluje funkčnost jednotlivých dimenzí Data Gover-nance, zároveň obsahuje best practices v této oblasti. Praktická část se zabývá srovnáním funkcionality aktuálně dostupných software pro Data Governance a zohlednění nadefino-vaných požadavků při hodnocení jednotlivých řešení.
Vedoucí práce: David Pejčoch
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses