Analýza a optimalizace procesu tvorby manažerského reportu v bankovní instituci - Dlouhý, Radim (2016)
Diplomová práce se zabývá procesním řízením v bankovní instituci, konkrétně analýzou a optimalizací vybraného procesu tvorby manažerského reportu. V první části diplomové práce jsou nejprve definovány základní teoretické pojmy, které čtenáři slouží jako znalostní minimum ke správnému pochopení práce. Jsou zde popsány principy reportingu, manažerského účetnictví a procesního řízení, které seznámí čtenáře s problematikou procesů, jejich analýzou a následnou optimalizací. Praktická část nejprve představuje čtenáři zkoumanou bankovní instituci, popisuje organizační strukturu a činnosti oddělení správy dat, detailní analýzu vybraného procesu, vyhledání slabých míst a navržení optimalizovaného řešení, jehož cílem je zefektivnění práce zaměstnanců a odstranění úzkých míst procesu. Závěr diplomové práce popisuje kroky reálné implementace navrhnutého řešení.