Vizualizace dat z MBI - Syrovátka, Adam (2016)
Tématem diplomové práce je návrh a implementace webové aplikace na vizualizaci vztahů mezi objekty MBI s důrazem na praktický přínos nad rámec stávající funkcionality webového portálu MBI - Managementu byznys informatiky. První část práce se zabývá představením koncepce MBI a hodnocením funkcionality webového portálu MBI z hlediska proveditelnosti uživatelských dotazů a vizualizace jejich výsledků. Dotazy, které jsou pro uživatele na portále MBI obtížně realizovatelné, jsou stanoveny jako hlavní funkční požadavek na implementovanou webovou aplikaci. Druhá část práce se týká návrhu a implementace webové aplikace. Nejprve jsou specifikovány funkční a nefunkční požadavky, jejichž součástí je i návrh uživatelského rozhraní a způsobu vizuálního procházení grafu. Na základě těchto požadavků je navržena odpovídající architektura aplikace, pro kterou je zvolena grafová databáze a vhodná dotazovací a vizualizační knihovna. Dle vybraných technologií je implementována aplikace a provedeno její otestování proti stanoveným požadavkům. Poslední část práce obsahuje servisní dokumentaci a uživatelskou dokumentaci, která popisuje kompletní funkcionalitu aplikace a uvádí praktický scénář užití.