Business intelligence v laboratorní firmě - Musil, Jiří (2016)
Cílem této práce je implementace pilotního řešení Business intelligence v laboratorní firmě. Tato firma se zabývá vyšetřováním vzorků krve a moči. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. První část je teoretická. Pojednává o využití a komponentech Business intelligence. Dále popisuje metodu Balanced scorecard a její využití v prostředí laboratoních firem. Druhá část obsahuje praktické řešení. Nejdříve je popsána společnost ve které je řešení implementováno. Dále jsou určeny cíle a metriky na základě aplikace metody Balanced scorecard. Na základě cílů je navrhnuta strategická mapa. Poslední část popisuje implementaci pilotního řešení a popis reportů.