Moderní web - Snížek, Martin (2016)
Diplomová práce ukazuje, jaké vlastnosti by měl splňovat moderní web, a pomocí kterých technologií toho může být docíleno. Tato práce má především ukázat, jaké jsou v dnešní době nepsané požadavky na nově vznikající weby, aby držely krok s nejnovějšími trendy. Zároveň ukazuje, ze kterých technologických komponent může být poskládán. V teoretické části je nastíněno, jakému historickému vývoji se dostalo webu, na což je navázáno tím, jaká je aktuální etapa vývoje a jakými novými možnostmi je dnešní web vybaven. V další části práce je popsáno, jaké jsou dnes požadavky na moderní web a jakými technologiemi mohou být tyto požadavky naplněny. V praktické části se věnuji zhotovení nového, moderního webu (od návrhu až po realizaci včetně testování a optimalizaci), který je založen na nejmodernějších technologiích a trendech v této oblasti.