Analýza a vizualizace vztahů nad daty ze sociálních sítí - Jiránek, Aleš; Šebesta, Michal; Molnár, Zdeněk, 1939-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato diplomová práce se zabývá různými typy vazeb pozorovatelnými na sociálních sítích. V první části obsahuje průzkum prací, které se již analýzami a vizualizacemi dat ze sociálních sítí zabývaly. Na tuto analýzu navazuje rešerše existujících aplikací určených k vizualizaci dat. Přínosem této práce je nový pohled na vazby na sociálních sítí, a to ze strany vztahů mezi uživateli píšícími příspěvky na nějaké zvolené téma. Pro vizualizaci těchto vazeb byl zvolen síťový graf. Na základě stanovených kritérií byly zhodnoceny existující nástroje, a jelikož žádný požadavkům zcela nevyhovoval, byla vytvořena nová aplikace na vizualizaci vztahů. Práce obsahuje také popis výběru vhodných knihoven pro její implementaci, vysvětlení uživatelského rozhraní a ukázku možností konfigurace a přizpůsobení. V samotném závěru práce jsou pak popsány analýzy, které byly pomocí nového nástroje provedeny.
Vedoucí práce: Michal Šebesta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses