Převod desktopové aplikace v jazyce Java na tabletovou aplikaci na platformě Android - Sečkár, Alois (2016)
Práce se věnuje problematice převodu existující desktopové aplikace na platformy Java do tabletového provedení platformy Android. Těžištěm práce je praktický příklad (aplikace pro výuku objektového programování v Javě), na kterém postupně probíhá identifikace, popis a návod k řešení klíčových odlišností, které je třeba v průběhu migrace hotové Java aplikace na Android platformu řešit.