Návrh jednotného BI řešení pro sadu nabízených ERP skupiny Solitea - Sládková, Lenka; Pour, Jan; Stanovská, Iva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato práce se věnuje možnostem v oblasti self-service business intelligence v podobě ná-stroje Power BI. Jejím cílem je ověření možnosti tvorby univerzálního, odvětvově speciali-zovaného BI dashboardu, který by byl postaven nad sadou rozlišných zdrojových dat v podobě několika ERP systémů. Úvod seznamuje čtenáře s problematikou business intelli-gence a vybraného nástroje Power BI. Další část charakterizuje prostředí skupiny Solitea, ze kterého se do práce prolínají ukázky z reálného projektu uskutečňovaného na počátku roku 2016. Dále se tato část věnuje analýze souboru ERP systémů, z nichž je následně vy-brán vzorek, pro který je v závěru definován a navrhnut vlastní dashboard. Samotným pří-nosem práce je ověření teze, že je možné dosáhnout univerzálnosti business intelligence výstupu v Power BI ve formě typového produktu, aby ho bylo možné v základu použít s jakýmkoliv ERP systémem. Dalším přínosem jsou pak samotné výstupy projektu.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses