Přístupy a praktiky k vývoji současných webových aplikací - realizace webové platformy pro tvorbu online vzdělávacích kurzů - Hoch, Tomáš (2016)
Tato diplomová práce prochází všemi fázemi vývoje webových aplikací, rozebírá klíčové aktivity a obvyklé problémy v jednotlivých fázích a ukazuje vhodné principy a praktiky při jejich řešení. Popisované principy a praktiky neřeší dílčí vývojářské problémy pouze jako izolované části, ale zohledňují celkové řešení webové aplikace. Práce je určena především pro junior vývojáře, kteří jejím prostřednictvím mohou navázat na teoretické vědomosti získané při studiu a získat znalosti představující znalostní základnu každého vývojáře. Práce obsahuje příklady, poznatky a přínosy plynoucí z aplikace uvedených principů a praktik při vývoji webové platformy Leduvio.