Analýza trhu Business Intelligence - Nguyen Van, Duc; Kerol, Valeria; Novotný, Ota, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Hlavním cílem a zároveň přínosem této bakalářské práce je výběr a doporučení vhodného Business Intelligence (BI) řešení pro konkrétní podnik a to v souladu s aktuálními podmínkami v podniku a stanovenými kritérii. K dosažení tohoto cíle byla práce rozčleněna do dvou velkých celků. První část práce, která je teoretická, má za úkol seznámit čtenáře s pojmem Business Intelligence, jeho historií, obecnou architekturou a hlavními komponentami BI řešení. Následně proběhne analýza současného BI trhu a stručná charakteristika vybraných BI trendů, které jsou z pohledu BI uživatelů důležité. Praktická část práce se již věnuje samotnému výběru vhodného BI řešení pro konkrétní podnik (PTT Global s.r.o.). Nejprve jsou stanovena kritéria a jejich váhy a to s ohledem na specifické požadavky vedení podniku. Na základě těchto vymezených kritérií jsou vybraná BI řešení analyzována a porovnána. Výsledkem je určení nejvhodnějšího BI řešení pro zkoumaný podnik.
Vedoucí práce: Valeria Kerol
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses